Приключиха номинациите за отличията „Спортист на годината“ в община Петрич. Церемонията се отлага!

Отново спортни клубове, журналисти, общественици, деятели на спорта и граждани имаха възможност да номинират изявили се спортисти, треньори и отбори през 2021 година. За приза „Спортист на година – мъже и жени“ са номинирани 16 състезатели, в категория „Спортист на година – юноши и девойки“ номинираните са 22-ма състезатели, в категория „Спортист на година – деца (момичета и момчета)“ са номинирани 26 състезатели.

10 треньори са номинирани в категория „Треньор на годината“, 13 отбора в категория „Отбор на годината“.

Предвид пандемичната обстановка и ръста на случаите с Ковид Община Петрич отменя насрочената за 21 януари церемония по връчването на отличията в областта на спорта, съобщават от Общинската администрация. Церемонията ще се състои, когато ситуацията го позволява, защото общата задача е да не се създават предпоставки за разпространение на инфекцията.

„Смятаме, че тази церемония трябва да бъде с необходимата тържественост като заслужено признание за усилията на треньори и състезатели в спечелването на престижни отличия при по-трудни условия, обусловени от пандемията. Община Петрич ще информира спортните клубове и обществеността за новата дата на церемонията „Спортист на годината““, се казва в съобщението на местната власт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене