Кресна иска два бизнес терена по 30 декара край АМ „Струма”

Община Кресна ще настоява при строежа на автомагистрала „Струма” да се осигурят два терена край нея за търговска дейност. Целта на местната власт е да не допусне аутобанът да изолира икономически малката община. Изграждането на трасето на автомагистралата трябва да допринесе за развитието на община Кресна, а не за нейното унищожаване.

„Независимо кой вариант се приеме – дали двете платна ще бъдат изнесени високо в планината, дали само едното, дали ще се прави тунел през Кресненското дефиле, ние ще настояваме за изграждане на две площадки от по 30 декара за търговска дейност, с довеждане на ВиК и ток, на канализации. За нас най-добре е сегашният първокласен път да остане алтернативно трасе”, заяви днес кметът на Кресна – Николай Георгиев. На въпросните два терена ще може местният бизнес да продължи да се развива – с магазини, ресторанти, бензиностанции, ще има места и за продажба на селскостопанска продукция.

Хората от община Кресна се притесняват, че ако трафикът не минава в близост до града, то много от малките магазинчета и заведения, с които се изхранват в момента, ще останат празни и бизнесът им ще фалира.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене