Людмил Станчев: Багер на Христо Ковачки унищожи 450 м2 мои халета!

С Топ Преса се свърза Людмил Станчев от Бобов Дол, собственик на фирма “ДАНИ – М” ЕООД наемател на двете промишлени халета, които бяха съборени незаконно. Складова база е на Камелия Григорова, собственичка на фирма КИЙП-1. Ето какво каза г-н Станчев пред камерата на Топ Преса:

– Потърсих помощ от Топ Преса, защото искам максимално много зрители и читатели да се запознаят с проблема. В събота на 17 декември в 8 часа сутринта беше изпратена верижна машина от „Открит въгледобив – Бобов дол“, която тотално разруши две халета с площ 450 кв.м. в които фирмата ми съхраняваше строителни материали и въглища. Бяха разрушени и два от офисите, които бяха към халетата. Вътре бяха всички документи, печати, каси… Всичко остана под развалините.

Кой и защо е направил това?

– Операцията е ръководена от Петър Доганджийски, като хора са изпратени от София. Кочен е багера… Потъпкано е всичко след което са се изнесли по най-бързия начин. В 12:20 часа подадох сигнал до 112.Полицаите пристигнаха направиха оглед. Тече някакво разследване… до къде ще стигнат, ще видим. Целта е само една да се разшири открития рудник и да се изземат въглищата. Сред геолозите и маркшайдери има въглища, ако има защо са построени халетата там? Но това е друг въпрос, който нас не ни късае. И защо сградите са продадени, ако влизат в концесията на „Открит въгледобив – Бобов дол“. Това е частен имот, удостоверен от 2009 год. с нотариален акт, преди това е имало друг нотариален акт.

А каква е причината да изпратят багер да разруши халетата?

– Причината за това вандалство е, че под нашите имоти имало пласт въглища, който трябвало да бъде иззет… До колко законно до колко не… Дали му е в концесия дали не също нека се установява…

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене