Кметът Г. Найденов: Борово има нужда от нов резервоар

Село Борово има нужда от нов резервоар за питейна вода. Така смята кметът Георги Найденов. Един от аргументите му е, че в територията на селото близо до главния път за София има засилен интерес към закупуване на земя и изготвяне на ПУП за нови, обикновенно бизнес намерения. Така че ще продължи да се увеличава броят на адресите и абонатите за включване в досега съществуващата водопроводна мрежа на селото.

Недалеч – под СБА се намират много ранчета, където стопани отглеждат животни, които също се захранват с вода от Борово. Повишаване броя на абонатите може да доведе до недостиг на вода в летните месеци, опасява се кметът Найденов.

По повод необходимостта от нов резервоар кметът на Борово е изпратил докладна до общинския кмет на Гоце Делчев Владимир Москов. Реаригано е своевременно, възложено е изготвянето на необходимия проект, по информация на селския кмет.

Георги Найденов се надява, че с новото редовно правителство на национално ниво ще потръгнат серията от проекти за благоустрояване на малки населени места като Борово, където имат нужда от още инвестиции в инфраструктурата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене