ПП ГЕРБ – Гоце Делчев в писмо до президента : ДПС изнудва предизборно горските в Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча, Якоруда и Белица!

10660200_870957519582171_7434162954481839464_n (1)До ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
До МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
До МИНИСТЪРА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

Структурата на ПП ГЕРБ в Гоце Делчев изразява силна тревога от зачестилите опити през последните дни за оказване на натиск върху служителите на горските стопанства.
Броени дни преди провеждането на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври в общините Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча, Якоруда и Белица наблюдаваме безпрецедентно масово ангажиране на работещите в горския сектор в предизборната кампания на Движението за права и свободи. Това нямаше да е повод за притеснение и тревога, ако до нас не достигаха десетки сигнали, че със заплахи и принуда ДПС използва хората от смесените региони в предизборната си агитация. Лидерите на ДПС, заедно с директорите на държавните горски стопанства по места събират по списък служителите си за участие в предизборни митинги на ДПС, както и за агитация на местното население в полза на Движението за права и свободи. А заплахите върху хората са познати от доскорошното управление на БСП и ДПС: Който не се ангажира, ще бъде уволнен от работа – работа, която в много случаи е единственият доход и начин за препитанието на семействата на тези служители.

В предизборната игра в ход е вкарана и старата порочна схема с т.нар. „пряко договаряне” за продажба на дървесина, от която печелят определени фирми, ангажирани с активизирането на избирателната активност в общините със смесено население в полза на ДПС. Това дава възможност по един недопустим начин да се печелят гласове. Нещо повече, тази схема е противозаконна, защото бе спряна от правителството на ГЕРБ със законодателни промени.
Сега обаче местните феодали на ДПС отново я използват и извършват поголовна сеч в българската гора. Сеч, която е една от причините за тежките бедствия, сполетели много български общини след поройните дъждове тази година и оставила без подслон стотици наши сънародници.
Настояваме да се извърши проверка и да се преустанови  кражбата на дървесина от българската гора. Настояваме в навечерието на изборите хората от смесените райони да бъдат оставени свободно да упражнят конституционното си право да гласуват и да направят своя избор по съвест, а не под натиск.
Очакваме компетентните органи да предприемат нужните мерки и да гарантират спазването на законите.

ПП ГЕРБ-ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене