Кметът Димитър Бръчков: Осигуряваме допълнително кислородна апаратура за болницата в Петрич, нови легла ще има за реанимация

Община Петрич продължава последователно да изпълнява дейности, свързани с поддържането и оборудването на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД, филиал в град Петрич. Приоритетно през изминалата повече от година усилия и финансов ресурс се насочиха към обезпечаването с кислород на всяко едно отделение и това вече е факт. Покриването на медицинските стандарти за лечение на тежкоболни пациенти ще се допълни в Петрич и с поръчания апарат за механична вентилация на отделението по реанимация и други два мобилни апарата за високопоточен кислород, които ще бъдат за неврология и вътрешно отделение. Също за реанимация вече е направена и заявка за доставка на шест специализирани легла, защото наличните не са подменяни десетилетие. Община Петрич обяви, а вече и приключи, обществена поръчка за подмяна на котела, газовата горелка и преработване на газовата инсталация в котелното помещение на болницата.

Предимството на тази инвестиция ще бъде посредством горелка от нов клас – енергоефективен да се осигури по-добро отопление и по-нисък разход на природен газ. Инвестициите са в размер общо на 300 000 лева. „Със свършеното досега и предстоящото ние като местна власт целим болницата в Петрич, която обслужва цялата община, да бъде в пълна готовност, ако се сбъднат прогнозите за нова вълна на ковид пандемията“, коментира кметът.

11 пациенти са приети с усложнения заради Ковид от началото на новата година в Петрич, трима само за няколко часа днес. „Правим всичко, за да осигурим нормално медицинско обслужване на жителите на община Петрич и аз благодаря на работещите в болницата и на съветниците за работата в тази посока“, посочи кметът Димитър Бръчков. Висок интерес се наблюдава към ваксинирането от страна на жители на община Петрич, в това число се поставят и много бустерни дози. Налични са всички ваксини в имунизационния кабинет на МБАЛ „Югозападна болница“, филиал в град Петрич.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене