Януарска жега: Живакът скача до 14 градуса през седмицата

През следващото денонощие облачността ще е променлива, до обяд по-често значителна, но ще е почти без валежи. През нощта вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и в западните райони – умерен, от запад-северозапад; през деня ще отслабне и ще придобие южна компонента, съобщиха от НИМХ за БТА.

Минималните температури ще са от 4 до 9 градуса, за София – към 5; дневните слабо ще се понижат и ще са между 9 и 14, за София – около 10 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често – значителна, и на отделни места, главно по южното крайбрежие, ще превали слабо. Преди обяд вятърът ще е до умерен от север-северозапад, до вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 8-10 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна, но само на отделни места ще превали слабо. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 7, на 2000 метра – около 2 градуса.

В началото на новата седмица ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад и ще се задържи сравнително топло; минималните температури в цялата страна ще са положителни, а максималните – над 10 градуса. В часовете преди обяд на места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене