НОВА ПОЕТИЧЕСКА КНИГА НА ЛЪЧЕЗАР СЕЛЯШКИ

Излезе от печат нова поетическа книга на Лъчезар Селяшки от село Сатовча, озаглавена „Пролетен снежник“. Тя съдържа стихове, издържани в жанра хайку. Илюстрациите и художественото оформление са на художничката Мария Баракова от гр. Пазарджик.
Това е двайсет и шестата книга на поета, който между другото е и съставител и редактор на сборника „Песни „на високо“ от Долен и Сатовча“, издаден през 2012 г.

Ето какво е краткото предисловие към „Пролетен снежник“, чийто автор е редакторът на
книгата Станка Бонева:

Поетични пресекулки – като глътки резлив въздух, като слънчеви зайчета. Малки открития – диви цветенца в горска поляна. Такива са изящните хайку на Лъчезар Селяшки в „Пролетен снежник“. Живата и неодушевената, дивата и окултурената природа не
се противопоставят – преливат се, акомпанират си.

Словесните „фотографии” зоват читателя да направи пътуване едновременно в себе си и извън себе си, защото образите са многолики и пораждат не само естетическо удоволствие, но и философски размисли, съпреживяване, носталгия… Пътуването не е монотонно – състои се от много спирки, където затаяваме дъх. И сякаш изкачваме стъпала, които не ни изморяват – подтикват ни да продължим към следващото откритие.

От слънчевите снежници със скрити малки чудеса на най-невинния сезон – пролетта, до динамичното богатство от багри на лятото; от птичата тревожност и тъжовност на есента до
привидно смълчаната сцена на зимната полифония. За да се обединят от чувството за безвремие, в което сме щастливи. И не ни се иска магията да свърши.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене