Лишиш ли човека от рожденото му име, ти му ограбваш съкровеното единение с вярата и хората. А не се ли отнася това за всеки човек, който уважава себе си? 

Областният лидер на ДПС : 32 години от връщането на рождените имена на мюсюлманите в страната! Поклон към саможертвата в името на свободата!

Преди точно 32 години – на 29 декември 1989 г. са върнати рождените имена на 850 000 български мюсюлмани от различните етноси – турци, помаци, татари и роми. Имената им са сменени насилствено по време на Възродителния процес, започнал в началото на 70-те години на миналия век и приключил с т.н. „Голяма екскурзия“ в средата на 1989-а.

Днес е ден в който почитаме борбеността и самопожертвователността на всички, които се бориха за  уважение и толерантност към личността. Най-трайното въплъщение на личността е името. С него мюсюлманинът показва пътят към вярата си. Лишиш ли го от рожденото му име, ти му ограбваш съкровеното единение с вярата и хората. А не се ли отнася това за всеки човек, който уважава себе си? 

Ето защо днешният ден е паметен и тази памет от случилото с епреди 32 години трябва да бъде съхранена. Да служи като пример за това, никога повече грешките от миналото да не ги правим в бъдеще. Да отдадем заслужената почит към самопожертването в името на свободата и вярата. Тя е светъл пример!

Поклон към саможертвата в името на свободата!

Ведат ХЮСЕИН 
областен председател на партия ДПС – Благоевград. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене