Нов конкурс за управител на „Ученическо хранене-Дупница“

Общината в Дупница обяви нов конкурс за управител на дружеството „Ученическо хранене“, което зарадиCovid пандемията и честото прекъсване на присъственото обучение в училищата е пред фалит. На конкурса през ноември не се яви нито един кандидат и процедурата стартира отново.

Кандидатите ще могат да подават заявление за участие до 17 януари при определени изисквания за образование и стаж.

Комисия ще прецени кои да бъдат допуснати. Състоянието на дружеството е почти катастрофално, загубите му са за около 70-80 хил. лева. Вместо да се продадат 1000 обяда дневно, се реализират само по около 200. Така е и със закуската. В същото време се плащат заплати на персонала, който е сведен до минимум. Увеличиха се и разходите за ток. Последната фактура е за 4700 лв. В момента дружеството се управлява от Христо Пигов, който е подал оставка в средата на годината. Има предложения и идеи в училищата да се въведе кетъринг за закуска и обяд по договор с частни фирми.

„Ученическо хранене” беше създадено преди 3 години, след като общинското дружество „Ученически столове” беше обявено във фалит поради натрупани дългове от 500 000 лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене