Гоцеделчевското село Делчево си остава любима дестинация за новогодишните празници най-вече за столичани.

Къщите за гости в Делчево са пълни за Нова година

Гоцеделчевското село Делчево си остава любима дестинация за новогодишните празници най-вече за столичани. Въпреки коронавируса отдавна са резервирани всички около 200 места в курортното селище от нашенци. Местните жители – около 30 души, почти всички баби и дядовци, покрай гостите си ще забравят поне за няколко дни за вируса и ще се повеселят от душа и сърце на Нова година.

„Идват тук по това време най-много наши стари клиенти. Те вече са ни гостували, останали са доволни и отново избират Делчево, което привлича туристи със старинните си къщи, с комфорта за гостите, с красотата на природата и Пирин планина. Готови сме да посрещнем клиентите си”, заяви днес бизнесменът Георги Шапков, който има къща за гости и ресторант в китното населено място.

В Делчево в последните 20 години се вдигнаха много модерни къщи – не само нови, но и се ремонтираха стари постройки. Наемите на жилищата, които разполагат с всички необходими удобства, вървят различно. Средно нощувката е между 25 и 30 лева. Къщи за 10-12 души струват между 250 и 350 лева на вечер. Има и по-малки къщи – за 6-8 души, в които наемът на вечер излиза около 180-240 лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене