Ще стане ли селото на Яне Сандански магнит за туристите с новия път?

Време ли е някогашният общински център село Влахи да се превърне в туристически център и да привлича все повече гости от страната и чужбина? Вече има всички предпоставки това да се случи, след като МРРБ отпусна 4 702 039 лева за пълната рехабилитация на общинския път от град Кресна до населеното място. Това е половината от нужната сума, другата ще се дофинансира следващата година, когато трябва да е напълно готов пътният участък. На практика новото шосе ще има връзка с едно от трасетата на бъдещата автомагистрала „Струма”, а това ще осигури лесен достъп на туристите до селището.

„Нашата цел е да привличаме туристи в село Влахи, родното място на войводата Яне Сандански. Тук природата е страхотна, в подножието на Пирин планина е населеното място. Сега хората чупят колите си по пътя дотам. Ремонтът включва нов асфалт, отводнителни шахти, водостоци, канавки, разширяване на път на определени места. Така и туристите, и много хора с корени във Влахи ще посещават селото”, твърди кметът на община Кресна – Николай Георгиев.

Селището е отправна точка за десетки интересни и вълнуващи маршрути в Пирин планина, то и в момента привлича вниманието на нашенци и чужденци, защото е запазило част от своята автентичност и в него се усеща ароматът на миналото, на историята. А има ли път до едно населено място, то има и живот в него. Малцината местни хора вярват, че с новото шосе Влахи ще намери своето място на туристическата карта на България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене