Таекуондистка е №1 в Дупница

Таекуондистката Николет Костова от СК „Гладиатор“ е Спортист №1 на годината в Дупница, доминацията на бойните спортове в анкетата затвърди изборът на победителката в подреждането на юношите и девойките – състезателката по кикбокс Алисия Сусанина от СК „Патриот“.

Официалната церемония вчера се откри с химна на България, а към отличниците на спорта в града се обърна кметът Методи Чимев. „Не крия, че това е едно от мероприятията, на което идвам с най-голямо удоволствие. За поредна година вие, хората от спортните среди, накарахте нас, вашите съграждани и фенове, да се гордеем. За поредна година показахте не само на България, смело мога да кажа на Европа и на света, че има една малка китна община, един малък китен град, където спортът е на почит и уважение. Към малките имам само един апел – гледайте и се учете от батковците и каките. Залата така не се е пълнила може би от година и половина“, заяви градоначалникът.

Председателят на Спортната комисия в ОбС Георги Георгиев връчи наградите на младите таланти, а челната тройка окупираха бойците на „Патриот“. Носителката на големия приз А. Сусанина е европейска шампионка, тя грабна титлата и у нас, втора е за Европейската купа. Нейните съотборници Сашко Николов и Иван Костадинов станаха първите й подгласници, в топ 10 влязоха още Александра Георгиева /таекуон-до/, Дея Милтанова /тенис на маса/, Венцислав Аничин /таекуон-до/, Памела Александрова /бадминтон/, Стефан Димитров /тенис на маса/, Иван Владимиров /силов трибой/ и Любчо Янков /волейбол/.

Бяха връчени награди за особени заслуги към спорта в Дупница. Отличени са участниците на олимпиадата в Токио Миглена Селишка и Кирил Милов /борба/, както и Любомир Янакиев /тенис на маса/. Новоучредения приз „Спортът и образованието ръка за ръка“ получиха Дея Милтенова от СКТМ „Марек 76“ и треньорът в академията на „Лудогорец“ Димитър Стойков. Председателят на СК “Патриот“ Кирил Чакъров и наставникът на „Ейнджълс“ Николай Пилев са съответно треньори номер 1 в индивидуалните и колективните спортове. Отбори на годината са СКТМ „Марек Дигеста“ и „Ейнджълс“.

Носителката на най-престижната награда Николет Костова оглави класацията в конкуренцията на Радослав Котев /тенис на маса/ и капитана на футболния „Марек“ Александър Близнаков. Десетката допълниха Александър Джорджев /таекуон-до/, Доброслав Радев /кикбокс/, Светослав Станков /волейбол/, Симона Йорданова /софтбол/, Митко Джорджев /таекуон-до/, Мишел Мартин /силов трибой/ и Кристин Малашевска /бадминтон/.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене