Министър-председателят Кирил Петков се срещна с държавния секретар по европейските въпроси на Френската република Клеман Бон

Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с държавния секретар по европейските въпроси на Френската република Клеман Бон. Те обсъдиха приоритетите на Френското председателство на Съвета на Европейския съюз, което стартира на 1 януари 2022 година и ще продължи през следващите шест месеца. Премиерът Кирил Петков потвърди готовността на България да участва активно в общоевропейските усилия за опазване на външните граници на общността, върховенството на закона и икономическите реформи. Важни са мерките на Европейския съюз за преодоляване на енергийната криза, се съгласиха Петков и Бон.

Клеман Бон увери, че Франция оценява високо българските усилия по отношение на интеграцията на Западните Балкани към ЕС и развитието на добросъседските отношения. От своя страна министър-председателят Кирил Петков запозна френския държавен секретар с основните приоритети на новото българско правителство, което може да използва френския опит в сфери като дигитализация. Премиерът акцентира също така върху желанието за по-тясно сътрудничество между България и Франция, в интерес на двата народа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене