Герберите в Петрич ще номинират Д. Танев за депутатската листа, искат място в челната тройка

Димитър Танев

Лидерът на ГЕРБ – Петрич Димитър Танев ще бъде номиниран за кандидат-депутат, съобщиха активисти на партията на Бойко Борисов. Другото коментирано име е на общинския съветник от ГЕРБ Димитър Бръчков. Според запознати обаче общинският координатор Димитър Танев е с по-големи шансове. Освен това петричките гербери ще искат от централата техният кандидат да бъде в първата тройка в листата за Благоевградска област. Настоящият народен представител Митко Захов нямало да се кандидатира за нов мандат.

Както „Струма” писа, от няколко месеца има неофициално два лагера в ГЕРБ – Петрич, единият около лидера Димитър Танев, другият – около депутата Митко Захов. Неофициално в Петричко текат договорки между структурите на ГЕРБ и Обединените земеделци в южната община.  Земеделците давали гаранции пред герберите, че ще ги подкрепят на предсрочните парламентарни избори с условието, че няма да искат свалянето на Георги Зарков от поста председател на Общински съвет – Петрич.

Както е известно, Георги Зарков е заместник-председател на Обединените земеделци в централното ръководство и участваше в преговорите за коалиция между ГЕРБ и земеделците. От няколко месеца обаче съветници от ГЕРБ бойкотират работата на Георги Зарков, като напускат заседанията и провалят кворума, което налага прекратяване на заседанията на ОбС – Петрич. Изключение направи последното заседание, което успя да изкара работата си докрай.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене