Победителите в конкурса „Коледна магия” в Белица вече са известни

На многобройни участници се радва организирания от Община Белица и Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ конкурс за коледна картичка и оригинално коледно пожелание „Коледна магия”.

В читалището днес пристигнаха многобройни, невероятно красиви и пъстри коледни картички с оригинални послания само от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Белица. Оценяването бе вълнуващо и изключително трудно. В избора на печелившите предложения взе участие част от екипа на читалището и инж. Мария Мраценкова, която бе поканена да се включи в нелеката задача на журито.


И тъй като журито не успя да се спрем само на една най-добра картичка, победителите в конкурса за коледна картичка, спазили всички критерии са:

На първо място – Зарифка Юмерова – 5 „а“ клас
На второ място – Мелиса Исмаилов – 7 “б“ клас
На трето място – Роси Георгиева – 5 „б“ клас и Фатме…/ не е написала трите пълни имена/ от 5 “а“ клас

Тъй като в купчината от картички с послания се намериха и многобройни декоративно изработени творби , журито реши да определи нова категория за награди с иновативен характер.
На първо място – Таня Иванова – 7 „а“ клас
На второ място – Салих Шольов – 6 “б“ клас
На трето място – Елиф Вехова – 5 „б“ клас и Адиле Вехова 8 “а“ клас

Първенците ще получат своите награди в 10.00 ч. в читалището лично от инж. Мария Мраценкова – председател на журито, впечатлена от красотата и творчеството на всяка една ръчно изработена картичка. На всички останали ще бъдат раздадени поощрителни награди.

Кметът на Община Белица Радослав Ревански и екипа на читалището се присъединява към пожеланията на младите творци за повече детски усмивки и дано догодина по това време в желанията на децата за тяхното малко чудо да не присъства думичката Ковид, а пожелания за пътешествия, подаръци и волни игри с приятели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене