Много адреналин с над 100 мотористи и състезание по ендуро в Крупник

Рев на мотори, високи скорости и адреналин на макс имаше вчера в симитлийското село Крупник с първото издание на Екстрийм Ендуро Крупник 2021 г.

В надпреварата се включиха 109 участника от цялата страна, като 106 от тях успяха да преминат цялото трасе и да финишират. Първи старта прекосиха Любомир Иванов и Кристиян Петров, които обаче не се класираха сред финалистите, тъй като получиха наказания заради липси на контролни марки. Двамата успяха да преминат през цялото трасе, което бе над 20 км, за около един час.

Кметът на село Крупник Иванка Чакалска изрази увереност, че Екстрийм Ендуро Крупник със сигурност ще е събитие, което ще влезне в спортния календар на Община Симитли.

Първото издание премина под патронажа на кмета на общината – Апостол Апостолов. Той посочи, че е любител на адреналина и високите скорости, затова е подкрепил идеята на организаторите. „Заслугата не е толкова наша, колкото на момчета от Крупник, които са домакини. Ще се опитаме да направим това състезание традиционно за община Симитли. Ще положим усилия и се надявам, че ще успеем да го превърнем в едно от най-добрите състезания по ендуро не само в страната, но и в Европа“, подчерта кметът на община Симитли Апостол Апостолов.

След края на състезанието, което продължи няколко часа, най – добрите състезатели получиха специални награди, които бяха осигурени от община Симитли и Иван Зографски.

С титлата „Най-млад участник“ може да се похвали Любомир Синев № 13 – 12-годишен (Ендуро Клуб Севтополис Казанлък). Наградата му бе връчена от Васил Зографски. За „Най-възрастен участник“ бе избран Евгени Цонев № 69 – 60 годишен (Къртачите). Специалният си плакет той получи от Иван Зографски. За „Най-голям Екстремист“ бе избран Емил Мишев № 93 (Бухово екстриим), а наградата си той получи от Иван Георгиев.

Трети в надпреварата е Николай Славов, втори е Тихомир Кънов, а големият победител в състезанието е Станислав Кирилов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене