Търговски център върху 3 дка в Разлог ще прави мощен бизнесмен от Смолян

Един от най-мощните бизнесмени в страната – предприемач, производител и меценат, собственик на най-модерния завод за полимери в Европа и най-големият работодател в Смолянска област – Кирил Иванов Асенов, ще строи в Разлог.

Фирмата му „Смолян сити център“ ЕАД, която през лятото купи два терена в града с обща площ 5404 кв.м, вдига търговски център, тип покрит пазар, със самостоятелни обекти за отдаване под наем. Търговските площи ще бъдат на един етаж, но поради леката денивелация на парцела е предвидено да се изгради частичен, полуподземен етаж с обслужващи функции – склад и санитарно-битови помещения с връзка през техническите помещения с директен достъп отвън.

Застроената площ на сградата ще е около 3123.5 кв.м, а на полуподземния етаж – 721 кв.м. В имота е предвидено да се обособи и паркинг с капацитет 47 паркоместа, 3 от които за хора в неравностойно положение.
Главният вход за търговския център ще е към главния път, където ще се обособи общо кръстовище с обекта на Lidl, другият ще е към ул. „Гоце Делчев“, откъдето ще се вземе и захранването с вода.

През август проектът за ПУП за новия център с плътност на застрояване до 60% и височина до 10 м бе одобрен от Областния експертен съвет по устройство на територията в Разлог. Проектът вече получи одобрението на РИОСВ, остава да вземе и строително разрешение от главния архитект на общината.

Това ще е поредният търговски комплекс в Разлог, където свои магазини имат почти всички големи търговски вериги. Разликата е, че при добра ценова политика тук могат да се съберат част от дребните търговци, които сега излагат стоката си на открития пазар в Разлог, както и брандове, които още не са стъпили в курортния град.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене