Вечерни новини! Пелети от Турция убиват спекулата!

Внос на пелети от Турция. За последната една година материалите за огрев са поскъпнали двойно. Това накара част от сънародниците ни да започнат да купуват от съседите.Това показа проверка на БТВ.

В интернет има обяви за турски пелети 750 лева за тон. В складовете на Околовръстното шосе в София българските са 900 лева за тон.

Преди войната гърците купуват по-евтини пелети от Украйна, но от месеци вече се снабдяват от България, казват търговците. Поскъпването на българските пелети пък провокира сънародниците ни, които се отопляват по този начин, да търсят на пазара в съседна Турция.

Обява в турски сайт за пелети предлага 15 килограма за 119 турски лири или 13 лева. Това пале български пелети е един тон и петдесет килограма и струва 900 лева. Същото количество турски пелети – 70 торби по 15 килограма – ще ни струва 910 лева и то без разходите за транспорт.

В същото време е факт, че в български сайтове се продават турски пелети, които са значително по-евтини от българските. Нашата проверка също така показа, че в складовете на Околовръстното пелетите не достигат, защото търсенето, включително и от Гърция, е голямо.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене