11 села в община Благоевград с одобрени кадастрални карти

Жителите на 11 села от вчера вече могат да вадят скици за имотите си в Служба по геодезия, картография и кадастър – Благоевград, а не както досега – само в общината.

Изработени и одобрени са кадастралните карти и регистрите на 11 села в общината – Бело поле, Рилци, Дъбрава, Зелен дол, Бистрица, Марулево, Изгрев, Мощанец, Церово, Покровник, Горно Хърсово. Добрата новина съобщи за „Струма” инж. Радка Марулевска – главен експерт в Служба по геодезия, картография и кадастър /СГКК/ – Благоевград. Там досега се издаваха скици само за земеделски земи, но от вчера /16.12 ./ могат да се вадят и такива на урбанизираните територии в посочените 11 населени места.

„Досега при нас имотите ги нямаше. Например Бело поле бе като едно бяло петно без нищо. Сега вече ги има и улиците, къщите, имотите със собствениците и ако на някого му трябва скица или промени в регистъра, може да дойде направо в Служба по геодезия, картография и кадастър”, обясни инж. Марулевска.

Тя заяви, че изготвянето на кадастралните карти е започнало преди 2 години, но се е забавило заради Ковид ситуацията. Съществената разлика и облекчение за хората е, че вече няма да се налага да ходят един път до СГКК за скица на нива и втори път до община Благоевград за скица на парцел. Или както посочи главният експерт, вече всичко е на едно място.

Очаква се до месец март 2022 г. да бъдат изработени и одобрени и кадастралните карти на другите 10 села в общината, сред които Бучино, Логодаж, Селище.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене