Нима всеки един от нас не е чул, за хора на работа в държавната администрация, които до скоро се кланяха на Бойко Борисов да търсят път към ПП или някоя партия от коалицията, която вече ни управлява?

Видимо е че вторият ешалон на ГЕРБ в държавната администрация – няма да се пипа!

Стратегически или ход на база оценка? На практика от месец април, ние наблюдаваме един много интересен процес в държавната администрация. След като предишната управляваща партия ГЕРБ и нейните коалиционни партньори сдадоха властта, общество и политически елит очакваха назначеното правителство от президента Румен Радев да започне яка метла на политическите назначения.

За изненада на всички, имаше подобен процес, но предимно по високите етажи на властта, не на всякъде и най – вече ключови постове. Всичко надолу беше пощадено и ето … политически назначения на партия ГЕРБ вече осем месеца работят в държавната администрация и никой не ги пипа. Това според нас се дължи на умел ход от страна на новата власт. Действа се мъдро но не и злобно. Това ще донесе добър резултат в полза на новите управляващи  е тих но нокаутиращ удар по предишните управляващи от ГЕРБ. Нима всеки един от нас не е чул, за хора на работа в държавната администрация, които до скоро се кланяха на Бойко Борисов да търсят път към ПП или някоя партия от коалицията, която вече ни управлява?

Ние дори смятаме, че ако тази тенденция се запази, ГЕРБ ще бъде обезкървена отвътре, защото за нейните хора не са важни програми и принципи а постът, който заемат. Ако сме прави – тактиката е правилна!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене