Хандбалистите на „Пирин“ (ГД) взеха сладък реванш от лидера в „А“ група и са на 1/2 финал за купата

„Пирин“ (ГД) продължава напред в турнира за купата на България по хандбал след успех на четвъртфинала с лидера в „А“ група „Спартак“ (Вн) с 31:24 (14:9). Така гоцеделчевци завършват годината, както си пожелаха, и със сладък реванш срещу варненци, които им нанесоха поражение в първия кръг на шампионата през септември. Тогава отново в зала „Неврокоп Арена“ пиринци паднаха с 29:34.

Сега срещата вървеше гол за гол до 15-та мин., когато южняците взеха аванс след здрава защита и отлична игра на Велик Танев. През втората част домакините продължиха да пресират съперника, изградиха стена пред собствената си врата и разчитаха на мълниеносни контраатаки, които на няколко пъти им донесоха успех.

Безпогрешен от седмия метър бе и Мирослав Владков, който реализира всички 4 хвърляния, отсъдени в полза на неврокопчани. Междувременно авансът стана 8 гола, което позволи на наставника Николай Пиргов да пусне целия си наличен състав. Отличи се новото попълнение Петко Петков. Националът стана топ реализатор в двубоя с 8 попадения. Друг младок, Борислав Партенов, също показа израстване и игра със самочувствие, след като влезе от резервната скамейка.

„Изключително съм доволен от показаната от нас игра. Овладяхме инициативата от началото на срещата и не я изпуснахме до нейния край. Не допуснахме отпускане в нито една минута, контролирахме темпото и не позволихме на силния ни съперник да реализира своите планове. Това е нещото, което искаме всички да показваме като продукция, доволни сме, че завършваме с успех 2021 година и зарадвахме нашите верни фенове, които отново бяха до нас и ни дадоха своята подкрепа. Това е нашият коледно-новогодишен подарък за тях“, коментира Н. Пиргов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене