Придошла река „отнесе“ градината на пенсионер в Гоце Делчев

Река Градска в Гоце Делчев преля след поройните дъждове тези дни. За втори път тази година тя заля земеделският имот на 85 годишния пенсионер Владимир Костов, който потърси медиите, за да сподели своята болка и привлече вниманието на институциите.

Г-н Костов притежава имот около 4 дка в близост до речното корита. В този имот земеделецът отглежда различни зеленчуци за нуждите на семейството си, има трима синове и внуци. Днес на мястото на градинката му има наноси  –  пясък, дървени клони и много отпадъци.

Владимир Костов е един от няколко засегнати от пороя земеделски стопани, но е най-упоритият сред тях в търсенето на решение на проблем, тъй като не се случва за първи път реката да „отнесе“ лехите с разсад за зеленчуци и маруля. Подавал е сигнал до Общинска администрация Гоце Делчев, чул е че са идвали служители на оглед, но писмен или устен отговор не е получил.

Пенсионерът не е наясно дали подпорна стена или корекция на речното корито би могло да предотврати подобни инциденти за в бъдеще, но е убеден, че решението е в ръцете на градската управа. Ето защо г-н Владимир Костов възнамерява да поиска среща лично с кмета на общината Владимир Москов и дори да го покани да отиде на място и с очите си да види последствията от прииждането на градската река.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене