Иван Обрейков: Отново ще има силен зимен сезон в Банско! Перфектните условия за ски водя гости чак от Нова Зеландия и Австралия!

Само една седмица остава до старта на зимния сезон в най-добрия ни зимен курор Отново пред всички тук има огромно предизвикателство – ковид пандемията. Но сложни времена фирмата-концесионер на ски центъра, Община Банско, туристическия и банскалии успяват да предложат перфектни условия за отдих и ски на своите г подготовката, очакванията, амбициите и надеждите на всички в Банско разговарях маркетинг директора на фирмата-концесионер – Иван Обрейков.
Г-н Обрейков, само 7 дни ни делят от старта на зимния сезон. Всичко наред ли е, г сте да посрещнете туристите?

Всичко, което зависи от нас, сме направили. Ние успяваме всяка година да предложим н гости отлични условия за каране на ски и за отдих в красивата Пирин планина. В момента е снегът. В горната част на планината има натрупана снежна покривка, но в средната част така. Надяваме се, че в следващите дни ще падне още естествен сняг, за да можем да пистите за скиорите и сноубордистите по най-добрия начин. На този етап обаче трасет отворени, тъй като няма достатъчно сняг, за да може да се кара от високите части на ски ц Шилигарника и Бъндеришка поляна.
Имате стотици оръдия за направата на изкуствен сняг. Не наваксвате ли с тях ли естествен сняг?
Да, наистина е така – разполагаме с необходимите оръдия за изкуствен сняг. Преди работеха на пълни обороти, но в последните дни времето е много топло и не производството на изкуствен сняг. В очакване сме всички на по-студено време. Добрата но снощи валя сняг, дано има снеговалежи и в следващите дни, за да осигурим нужнат покривка на всички писти.
В момента кои съоръжения работят в ски зоната?

Сега работи само лифтът от начална станция в курорта Банско до Бъндеришка поляна. града са около 2000 гръцки студенти и ние им предоставяме възможността да се качат планина и да се насладят на прекрасните гледки. Но засега не може да се карат ски по Разбира се, че с кабината до Бъндеришка поляна може да се качи всеки, който жел условия, за да работят и останалите наши съоръжения – лифтове и влекове. Затова в д само 8-седалковият лифт от Банско до Бъндеришка поляна.
Ще има ли познатото настроение и събития на откриването на сезона на 18-и декемвр
За съжаление, тази година няма да има никакви по-специални прояви. Причината пандемията. Съобразяваме се с изискванията на здравните власти. Не искаме да преди струпване на много хора. Затова няма да има звездни гости и световни ски легенди. Ня проведат и другите атрактивни събития – състезание между отбори на известни скиори, по игра „Търсачи на съкровища”, както и концерт на Бъндеришка поляна. Реално на тази д декември, събота, ще обявим на висок глас, че отваряме ски центъра и всички туристи дошли. Ако времето ни позволи, ще пуснем писти още преди официалното откриване, за скиорите да практикуват любимия си спорт.

Наясно ли сте със задълженията си във връзка с ковид пандемията?
Да, няма някакви сериозни промени в тази посока в сравнение с миналата година. Спазва изисквания. За нас най-важни са здравето и животът на гостите ни. Всички трябва да знаят, търси зелен сертификат при влизането в баровете и ресторантите в района на ски цен возенето в кабините на лифтовете е нужно да са с предпазни маски. По този начин ще пр себе си, и другите. Самите кабинки ние ще дезинфекцираме по три пъти на ден. Всичко то за сигурността на нашите гости. Призоваваме всички да карат внимателно по пистите, да н извън ски зоната, да пазят хората пред себе си, за да не се стига да неприятни инциденти.
Рекултивирахте ли пистите през лятото?
Да, това е основна наша дейност през летните месеци. Оглежда се целият ски център и къде да се „пипне”, за да бъде още по-безопасно и удобно за туристите. Заздравихме засадихме нови треви, обезопасихме определени места. Направили сме всичко, за да незабравими мигове за туристите при идването им в Пирин планина.

Работите ли в синхрон с Община Банско?
Ние и Община Банско правим много, за да рекламираме чудесните условия за ски в курорта – красотата на Пирин планина, отличните писти, модерните съоръжения, ист културата на населеното място. Всичко това дава добър резултат. Не е случайно, че сме н места в много класации, тъй като тук е най-изгодно съчетанието между условията в ски цените на услугите. Към това трябва да прибавим вкусната банска кухня, качествен доброто посрещане на гостите от страна на местните хора и хотелиерите. Не трябва да се че Банско е с интересна история, тук са родени велики личности, пълно е с исторически и забележителности. Това е предпоставка за превръщането на курорта в целогодишен. работи много усилено в тази посока, организира много културни събития през летния сезон начин привлича туристи от страната и чужбина. В добър диалог сме с Община Ба хотелиерския бизнес в града. Всичко това води до добри резултати. Непрекъснато се у географията на туристите в курорта – идват вече чак от Нова Зеландия и Австралия.
Какво е пожеланието Ви за новия зимен сезон?
Най-важното е всички да сме здрави – ние, които работим за имиджа на Банско като све дестинация, както и тези, които идват да карат ски и да изкарат невероятна ваканция в н ни зимен курорт. Нека това се случва безаварийно. Да няма травми по пистите, а само спомени за гостите на Банско от видяното и преживяното тук.
Няма добавени коментари!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене