„Хлапетата“ триумфираха с шампионската купа под тепетата, Бербатов ги награди

Формацията на набор 2013 от детската академия „Хлапетата“ в Благоевград триумфира на турнира „Кронос къп“ в Пловдив, шампионската купа и златните медали на победителите връчи именитият им съгражданин Димитър Бербатов.

Талантите от областния център на Пиринско спечелиха убедително и шестте си мача, в които нанизаха 36 гола в противниковите врати и допуснаха в собствената само един чак на финала срещу „Ботев“ /Пд/, но пък си отмъстиха на канарчетата с разгрома 5:1.

Преди това на полуфиналите сразиха и ЦСКА с 2:0. Най-вълнуващият момент настъпи при появата на Д. Бербатов, който награди първенците, раздаде автографи и се снима със следовниците си. Мощна родителска агитка осигури подкрепа от трибуните на благоевградчанчетата.

„Едни деца с големи сърца. Едни родители винаги готови. Един град, в който се раждат велики хора като Давид Гълъбов, един истински герой“, написаха в официалната страница на „Хлапетата“, визирайки участието на бившия футболист на „Пирин“ в спасителната акция при големия пожар миналата седмица в квартал „Струмско“.

Топла връзка с Пиринския край изникна покрай турнира под тепетата. Оказа се, че организатор на надпреварата и собственик на залата, в която се играха мачовете, е бившият голаджия на „Марек“ Боби Димитров, чиито родословни корени са от село Крупник, където живеят родителите му.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене