В Сатовча дъждовете предизвикаха свлачища, паднали мостове и подпорни стени

Сериозна е ситуацията и в Сатовча, където проливните дъждове нанесоха много щети и оставиха без ток са селата Долен и Годешево, както и част от Плетена.

Поради усложнената ситуация вследствие пороите, кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов издаде заповед за работен ден на всички кметове по населени места и служителите от техническия отдел да направят пълно обследване и докладват писмено за ситуацията до обяд днес.

„Щетите са огромни. Има паднали мостове, съборени подпорни стени, активирани свлачища. Една стара и необитаема в момента къща е рухнала в село Ваклиново. Всички сме на крак, за да отстраняваме поетапно пролемите в населените места. Цялата ни служена техника е в действие, наели сме и частна техника, за да разчистваме”, каза кметът Мименов.

Пораженията са големи – запушени канализации, скъсани водопроводи, активирали се свлачища, частично затворени пътища от срутища, паднали мостове, отнесени подпорни стени, опасно подкопани пътища с опасност за цялостно прекъсване, поразени частни къщи от вятъра, отнесени керемиди на покриви до спиране на тока в селата Долен и Годешево. Част от село Плетена също е без ток.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене