Емил Велинов остава председател на Адвокатската колегия в Кюстендил

Адвокат Емил Велинов остава начело на Адвокатската колегия в Кюстендил. На редовното отчетно-изборно събрание за нов тригодишен мандат без конкуренция и със 119 гласа Велинов бе преизбран и остава начело на гилдията. Велинов е познато име в правните среди. Той се явява предимно по наказателни дела. В списъка му е и топ делото сред дупнишките барети Братя Галеви.

За нов, пореден мандат за председател на Дисциплинарния съд беше преизбран Кирил Станчев, за когото гласуваха 157 адвокати, за другия кандидат Евгени Йорданов гласуваха 12 човека. Бившият председател на Адвокатската колегия в Кюстендил адвокат Румен Антимов си направи самоотвод за издигане на кандидатурата му за член на Дисциплинарен съд към АК – Кюстендил и поиска да бъде дерегистриран като такъв.

Избрани бяха петимата адвокати, които да представляват Адвокатската колегия в Кюстендил, която обхваща районите на градовете Кюстендил и Дупница, на общото събрание на адвокатите в страната, което ще се проведена 24 и 25 февруари: Емил Велинов, Камелия Петрова, Ана Петрова Караджинова-Кьосева, Ангел Ангелов и Ивайло Алексиев.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене