Друго виртуално пътуване по време на проектните дейности позволи на учениците да се запознаят с културно-историческото наследство на Турция и да се възхитят на прекрасните гледки.

Ученици от Хаджидимово и Турция представят традиционни народни костюми и танци на своите държави, учат история онлайн

Деа от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово с участие в четвъртата онлайн среща в едно с  шестте държави партньори- Турция, Северна Македония, България, Франция – Гваделупе, Румъния и Португалия – Азорските острови, а именно Турция- училището в град Никсар.

„Учениците, включени в проектните дейности представиха традиционни народни костюми и танци на своите държави. Домакините направиха проучване за местните традиции и обичаи, представиха традиционни музикални инструменти. Всички ние систематизирахме информация и научихме много за всяка една държава, участник в международния проект. Съвместно беше създаден онлайн речник „Калейдоскоп“, обединяващ въпроси свързани с темите мир, равноправие, толерантност, приятелство, солидарност и учениците участваха при попълването му. Рисуваха по същите теми, след което подредиха виртуална изложба от техните шедьоври.“- съобщи координатора по проекта  старши учител Зарина Глушкова.

Друго виртуално пътуване по време на проектните дейности позволи на учениците да се запознаят с културно-историческото наследство на Турция и да се възхитят на прекрасните гледки.

Финалната дейност пробуди във всяко едно от училищата състезателния дух. Всички се включиха с интерес и засилена активност в проведеното онлайн състезание, тестващо наблюдателната активност на учениците. Учениците от румънското училище в Ровинари бяха първи и в двете игри, доказаха, че имат сериозна подготовка и се представиха отлично. Мобилностите по програма „Еразъм+“ бяха нарушени в следствие от пандемията от COVID-19. Как се справиха участниците от СУ „Никола Вацаров“ -Хаджидимово в проекта “Калейдоскоп” по Програма „Еразъм+“ с тази безпрецедентна ситуация, разказва координатора по проекта  старши учител Зарина Глушкова.

АВТОР 

КРАСИ ТЕРЗИЕВА 

4 ВЛАСТ 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене