На вниманието на община Гоце Делчев: Заформя се сметище в района на казармата

Пресечка на ул. „Попови ливади“ в град Гоце Делчев се превръща в незаконно сметище. Мясото е в района на бившата казарма и т.нар. 12 конгрес. Всякакъв вид битови отпадъци се трупат там постепенно и сметището се разраства. Засегнатите от неприятната гледка граждани се надяват някой да обърне внимание и да бъдат взети мерки – разчистване и поставяне на повече съдове за смет.

Припомняме, че община Гоце Делчев сама управлява дейността по сметосъбиране и сметоизвозване и съгласно решение на една от последните си сесии Общинският съвет разреши закупуването на автомобили за извозване на отпадъците, както и нови съдове.

Въпреки икономическите кризи през годините град Гоце Делчев се разраства постоянно, а районът на казармата е предпочитан от гурбетчиите да си строят нови къщи. Т.е. населяването на този квартал ще продължи да се разраства , а с това и генерирането на отпадъци.

Такса смет в гр. Гоце Делчев не е евтина услуга, затова и засегнатите граждани настояват за подобаващо внимание и обслужване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене