Глиган с 22-сантиметрови бивни записаха в колекцията си хаджидимовските ловци

Хаджидимовските ловци записаха нов трофей на своята сметка на последния си излет този уикенд и си пожелаха за следващия нова слука. Авджиите от пограничното село завършиха с актив от 156- килограмов глиган своята акция “Калънда” (така се пише и казва), след като отговорникът на групата Николай Захариев направи инструктажа и нареди пусиите. Там бе засечена голяма сюрия прасета, от която кучетата отделиха един голям мъжкар, който впоследствие се оказа с 22-сантиметрови бивни, използвани доста умело от него, ранявайки две от преследващите гончета. Първо дивото животно се оказа на мерника на фуболиста на “Места” (Хаджидимово) Илиян Масърлиев, който го удари с два изстрела, но мощното животно не падна на място, въпреки че бе ранено. Решителен се оказа изстрелът на следващия на пусията Атанас Гочев, който довърши звяра.
Веднага след “акцията” последваха дежурните снимки с убитото животно, след което се пристъпи към дрането, разфасоването и изпращането на проби за изследвания. За него основен принос имаха щатният екип “хирурзи” Димитър Чилев, Георги Коджебашев и Янко Парасков, които се справиха без проблеми и със сериозна бързина с поставената задача. Те надлежно спазиха традицията, като разделиха и разпределиха порциите за всички участници в лова, които можаха да запълнят запасите за празничната капама около коледно-новогодишните празници.
Веднага след края на лова започна организацията на следващия излет през предстоящия уикенд, когато отново с длъжността отговорник ще се нагърби оказалият се на кадем Николай Захариев, който си пожела при предстоящата акция да има поне двоен късмет.
АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене