Община Благоевград обяви бедствено положение

Със Заповед №2693/12.12.2021 г. на Кмета на Благоевград е обявено бедствено положение за територията на общината. Решението бе взето на извънредно заседание на Щаб за изпълнение на Общински план за защита при бедствия, ръководено от кмета Илко Стоянов. В него взеха участие директорът на ОД МВР – Благоевград ст. ком. Георги Кандев, гл. инсп. инж. Боян Кондуров, началник на РСПБЗН – Благоевград, Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев, Бойко Начев, директор Дирекция „Информационно и административно обслужване“, специалисти към администрацията, представители на фирми, отговарящи за поддръжката на пътната мрежа.
Причината за обявеното бедствено положение е, че има населени места, до които достъпът е затруднен, а до част от махалите е прекъснат, вследствие на дъждовете през последното денонощие.
Към момента няма бедстващи хора.
Дежурни екипи към Община Благоевград, полиция и пожарна от сутринта обхождат малките населени места и оказват помощ на нуждаещи се. Фирмите, отговарящи за поддръжка на пътищата, използват необходимата техника, за да разчистват терени.
Кметовете на малките населени места са инструктирани за действие и непрекъснато следят ситуацията в поверените им села, като подават актуална информация към кмета Илко Стоянов.
Община Благоевград има готовност да осигури храна и лекарства, в случай, че има нуждаещи се хора.
Към момента екипи са оказали помощ на двама души, които се намирали в ситуация на потенциален риск, същите са извозени на безопасни места. Съгласно издадената заповед, бедственото положение е в сила от 15.00 часа на 12.12.2021 г. до 15.00 часа на 15.12.2021 г.
При необходимост, сигнали могат да бъдат подавани денонощно на тел.: 073/88 44 06 и на тел. 112.
Заповедта за обявяване на бедствено положение може да видите тук: www.blagoevgrad.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене