Съседски спор във Вълкосел ескалира до брадви, ножове и тесли

67-годишният Сюлейман Асанов Бостанджиев от с. Вълкосел потърси думата в Топ преса, за да спре незаконно, според него, строителство на съсед. Съседът е 66-годишният Рушан Мюхтар, предприел строителство на кухня и помощно помещение, стъпвайки върху границата на двата имота. „До 2,20 нека да строи, нямам против. Но той вдига над 3 метра височина, засенчва ми всичко“, жалва се г-н Бостанджиев. Макар, че е болнав, той се занимава със спора за строителството, защото децата му са в чужбина. Подал е жалби до институциите – местният полицай и прокуратурата и др. „Искам всичко да се спре, докато не се изясни случая“, казва Сюлейман Бостанджиев. По негови думи съседът му е изготвил проекти и има разрешение за строителство, защото има здрави роднински връзки в община Сатовча.

Междусъседската сага тлее от октомври тази година, когато Бостанджиев е подал първия си сигнал. След писмените жалби се стигнало и до словестни престрелки и разправии. „Имаше случаи, в които Рушан по време на скандалите тръгна към мен и жена ми с брадва, с нож, а последно на 28.11.2021 г. около 11 часа тръгна срещу мен с тесла, добре че го хванаха майсторите. Въпреки, че е предупреждаван многократно, той продължава в същото темпо. Нямам наранявания от неговите действия,но само съм уплашен от него, вечер не мога да спя“, споделя с подробности г-н Бостанджиев. В края на жалбата му, се уточнява, че е готов на споразумение и съгласие със съседа си, но ако строи до 2, 20 метра по първоначална денивелация.

И тъй като до момента г-н Бостанджиев не е получил отговор на множеството жалби до институции е стигнал до решението да информира обществеността за проблема чрез Топ преса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене