Доц. Кунчев с първа поява в ефир след заразяването с коронавирус

Добре съм, чудесно съм, на работа съм от една седмица. Това каза в предаването „120 минути“ по БТВ главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев Ангел Кунчев

Честно казано, много се ядосах, добави той по повод слуховете, разпространили се в социалните мрежи – че е в тежко състояние в болница. Това е много показателно докъде може да стигне масовата психоза, заяви той, като отбеляза, че дори след като публикува в социалните мрежи своя снимка с вестник с актуална дата, за да докаже, че е жив и здрав, е имало коментари, че снимката е монтаж.

Аз забавих третата доза с около седмица. Вирусът ми даде урок, че когато трябва да направиш нещо, трябва да го направиш навреме. Дадох положителен резултат, не се наложи влизане в болница, още по-малко пък интубация. Със сравнително добро лечени е успях да преодолея в рамките на седмица – 10 дни. След това обаче този прочут пост-COVID синдром показа своите качества. Цялото тяло страда при едно такова заболяване и кой, каквото си има го усложнява. Имаше игра на кръвното налягане, висока кръвна захар. Слава Богу, е преодолимо”, посочи доц. Кунчев.

Без много високо ниво на имунизация няма да се върнем към нормалния живот. Начините да се справим са ваксинация, мерки, търпение, подчерта главният държавен инспектор.

Изменяйки генния си състав, с варианта Омиктон може би коронавирусът ще стане нормален сезонен грип, прогнозира доц.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене