Садят американски червен дъб в алеите край храма на Катунци

Все по-красиво и зелено става пространството край църквата „Свето Успение Богородично” в санданското село Катунци. Този път местните хора се обединиха около облагородяването на цветните алеи до храма. Мястото се превръща с всеки изминал ден в красива градина, в която ще има не само прекрасни цветя.

От няколко дни там се засаждат дървета от вида „Червен американски дъб”. Те са със забележителна есенна окраска, в България се ползват от началото на 20-и век. „С голям ентусиазъм оформяме зеления оазис край църквата. Няма как да не облагородим района. А тези дървета са много красиви. Искаме там да е място за отдих на местните хора и гостите ни. Радвам се, че успяваме да сме единни и да вършим такива благородни неща”, коментира кметът на Катунци – Красимир Кисов.

Новата църква в санданското село бе напълно построена преди 11 месеца. Това стана след повече от 10 години упорит труд, воля и вяра на местните жители. Красивата сграда на молитвения дом впечатлява всеки, който я види. С добро дело се отчетоха и 50-годишните в санданското село Катунци.

Набор 1970 година направи дарение на своите съселяни. По идея на един от тях – Стоян Гонгов, бе направена красива чешма, която ще разхлажда в летните месеци местните хора и гостите на населеното място и ще утолява жаждата им винаги.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене