В другите страни това не е така. Умираме и никой не прави нищо! " споделя песимистично за финал предприемачът. 

Хотелиерът в Огняново Мустафа Мейзинев: Проблемите в бранша не идват само от вируса, но и от нелоялната конкуренция!

„Проблемите в хотелиерството не са от една година или две. Проблемите с вируса, който дойдоха от година и половина баха просто „черешката на тортата“. От години се борим с нелоялната коркуренция, злоупотребите на туроператорите, проблемите с персонала и пр.“

Мустафа Мейзинев е управител на хотел ЕЛЕГАНС СПА  в курортното село Огняново. Предприемач, инвеститор с дългогодишен опит в местният бизнес в региона на град Гоце Делчев. Той се свърза с Топ Преса, провокиран от последните изказвания, на негови колеги от този бранш  и по специално Илия Пасков – негов колега хотелиер от Сандански. 

„Стана модерно всички колеги да се оправдават с вируса. Не казвам че Ковид не е сериозен проблем за съществуването на нашия бизнес, но той сякаш прикрива останалите с които аз лично се боря от години…“ дава своето становище Мейзинев пред медията ни. „Защо никой не обелва и дума за нелоялната конкурнция. За това че някои „колеги“ в Огняново работят на ръба на закона. Ами незаконните каптажи? Ами незаконните сонди, за които вие от Топ Преса дори сте писали не веднъж? Как да дам по добра деца от този ,който ползва ресурсите незаконно, безплатно дори? Как да се боря с хотел, чиято основна дейност не е точно хотелска, ами предлагане на…  нека го наречем „нестандартни масажи“. В Огняново има и такива. Къде са иституциите, питам аз? Само РЗИ ли работи в тази държава, да обикаля и да ни прави забележки за маски и дезинфектанти? Пълни хотелчета и къщи за гости а не отчитат лев оборот. Спъругата ми е уважаван и престижен адвокат, тя казва, че ако се прилагат законите както тлябва – тези проблеми за които ви говоря могат да бъдат решени за седмица Стига да има воля. Но до тогава едни ще богатеят за сметка на държавата и на нас наивниците, които правим всико по правилата. Това са проблемите в бранша. Не е само Ковид.“ говори Мейзинев в прав текст.

„Обикалям много по света. Спал съм в почти всички големи хотелски вериги, мога само да ви кажа че ще ги стигнем на „куково лято“! Инфраструктурата ни е в плачевно състояние. Държавата абдикира. На практита предишните и сегашните управляващи не отпуснаха и лев за нашия сектор заради Ковид кризата. В другите страни това не е така. Умираме и никой не прави нищо! “ споделя песимистично за финал предприемачът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене