Криза в ОбС – Благоевград, предколедно избират нови съветници

Върховен административен съд подготвя масова „сеч“ в Общински съвет – Благоевград. Пред финал са делата за конфликт на интереси, образувани по обжалвани от санкционираните народни избраници решения на Антикорупционната комисия.

Върховните съдии ще обнародват актовете си в началото на месец декември, съобщиха източници на Еновина. Почти всички решения на комисията, оглавявана от Сотир Цацаров, ще бъдат потвърдени, както вече сториха и колегите им в Административен съд-Благоевград. Около Коледа се очаква в ОбС-Благоевград да се заклеват нови местни парламентаристи. Тези, които ще напуснат ОбС, нямат право да се кандидатират и да са избираеми в следващи избори, сочи съдебната практика.

Припомняме, Цацаров удари с финансови санкции съветници от БСП, ГЕРБ, Земеделски съюз и още една земеделска формация.

С рекордна санкция от 41 375 лева е най-възрастният в ОбС – Христо Ковачки, собственик на хотел и концесионер на минералната баня. Той бе наказан, че е гласувал за освобождаване от месечна такса по време на пандемията на градската баня, водена по документи на сестра му Роза. Ако Ковачки бъде детрониран след съдебното решение, на негово място влиза Румяна Шекерлийска. Тя е бившата главна счетоводителка на екскмета Атанас Камбитов и временно управителка на една от фирмите му.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене