В Марикостиново стартира кампания „За по-добра и по-светла Коледа“

Народно читалище „Просвета“ в село Марикостинов и тази година стартира кампания под наслов „За по-добра и по-светла Коледа“. Целта на организаторите е да зарадват възрастни хора в нужда. Хранителните продукти ще се приемат на място в читалището.

„За съжаление няма да можем да зарадваме всички възрастни хора от селото, но се надяваме след време да успеем да зарадваме всички нуждаещи се пенсионери. Хората, които получават пакетите изпитват смесени чувства. Някои се притесняват, други пък питат „това трябва ли да го плащаме?. Но вече се научиха и ни очакват“, каза Виолета Терзиева, един от организаторите на инициативата.

Кампанията ще продължи до 18 декември. Даренията ще бъдат предоставени на възрастните хора в нужда при спазване на всички противоепидемични мерки.

Инициаторите имат и банкова сметка да даряване на пари, ако нямат възможност лично да отиват да пазаруват и даряват храните. С тези средства читалищните дейци пазаруват и разпределят продуктите. „Дано тази година разширим кръга от хора, които ще получат от тези храни за празниците“, надяват се организаторите. На първо място в групите за подпомагане са самотно живеещи, без близки. Взема се предвид и размерът на пенсията, макар че им се иска да зарадват всички пенсионери.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене