Прокурорът реши: Касиерът, задържан за обира на „Изипей” в Разлог, без обвинение

Касиерът в „Изипей” – Разлог Васил Татарски, който завчера вдигна на крак полицията от областта със сигнал за въоръжен грабеж, а по-късно бе задържан като евентуален извършител, няма да бъде привлечен като обвиняем поради липса на достатъчно доказателства, уличаващи го, че е извършил деянието, съобщава struma.bg

Това съобщи официално административният ръководител на РП – Благоевград прокурор Борислав Ковачки.

„Няма да бъде повдигано обвинение. Според наблюдаващия прокурор няма достатъчно доказателства срещу лицето. Това е право на вътрешно убеждение и аз като административен ръководител не мога да се меся”, каза прокурор Ковачки и допълни, че задържаният ще бъде освободен в 17:00 часа, когато изтича заповедта му за задържане.

Собственикът на обрания офис Петър Татарски във вчерашния ден все още нямаше официална информация за хода на разследването и сподели, че ще изчака произнасянето на компетентните органи, но бе категоричен, че ще използва всички законови механизми да си възстанови липсващата сума. Той не скри, че е бил изненадан от случилото се и от задържането на касиера, който е и негов братовчед, като евентуален извършител.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене