От затвора в Бобов дол осъден за нарколаборатория задвижи процедурата за строеж на къща за гости

От затвора в Бобов дол, където излежава присъда за отглеждане на канабис, Владимир Ст. Маргин от Сапарева баня е задвижил инвестиционно намерение за строеж на къща за гости в родния си град. От името на Владимир Ст. Маргин е внесена молба в ОбС чрез упълномощените от него Антония Тонева и Цветелина Маргина, с която се иска ОбС – Сапарева баня да му разреши да изработи ПУП на имот в местността „Герено“ в землището на Сапарева баня.

Юристи коментираха , че има такава възможност за излежаващите присъди да подпишат пълномощното. С разрешение на директора на затвора идва нотариус на място и в негово присъствие лишеният от свобода упълномощава свои близки или други лица да го представляват пред държавни институции. Така, докато е в затвора в Бобов дол, Вл. Маргин чрез упълномощените от него лица ще задейства процедурите за строеж на къщата за гости, без да чака излизането си на свобода.

Припомняме причината да е в затвора. В дърводелски цех на Владимир Стоилов Маргин в с. Крайници, община Дупница, криминалисти откриха замаскирана в цех за производство на кухненско оборудване оранжерия за отглеждане на канабис, снабдена с дистанционно управление за напояване и коригиране на температурата. При обиска в оранжерията бяха открити 33 стръка канабис, 27 буркана и 4 стъклени колби със суха маса от канабис.

На 4 март 2021 г. Вл. Маргин получи присъда от Окръжен съд – Кюстендил 2 г. лишаване от свобода без право на обжалване. От присъдата му се приспада излежаното време в следствения арест.

По случая беше задържана и приятелката на Вл. Маргин – Антония, като съучастник, но на нея съдът й наложи условна присъда. В момента Антония върти бизнеса в цеха за кухненски мебели в с. Крайници, община Дупница, докато Вл. Маргин излежава присъдата си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене