Моята форма на граждански протест в защита на следващата порция от 11 дървета, по улица Иван Михайлов в Благоевград,

Необичаен протест! Зелена активистка брани подлежащи на сеч дървета в Благоевград

Вече цяла седмица зелената активистка Наталия Петрова от Благоевград, брани с тяло и по всякакъв друг начин, здрави според нея дървета, на ул. „Иван Михайлов“ в областния град.
Припомняме, че по заповед на ландшафтния архитект на Община Благоевград бе наредено всички дървета по протежението на въпросната улица да бъдат изрязани, след което на тяхно място кметът ще бъдат засадени японски вишни.

В лицето на гражданката Наталия Петрова обаче, общината срещна отпор. Защитничката на дърветата и природата измисли необичайна форма на протест, изразяваща се в това да разлепи бележки с послание на всяко дърво. Ето какво написа интелигентната и борбена жена, с непримирим дух:

„Моята форма на граждански протест в защита на следващата порция от 11 дървета, по улица Иван Михайлов в Благоевград, които подлежат на отсичане.“

Любопитен нюанс е че Наталия Петрова бе кандидат за депутат от „ДСБ“ на последните избори за парламент, а кметът на Благоевград, с който тя води битка за дръвчетата, е от „ИТН“- партии, които официално се явяват коалиционни партньори.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене