Ценитe за 8 декември започват от 50 лева, кувертът в механите – 25 лева на човек

Офертите за честване на Студентския празник 8 декември през тази година са значително по-малко в сравнение с 2019 г., преди кризата.

В парти столицата на младежите Банско най-евтината оферта за 2 дни празнуване със закуски, нощувки и купон в собствено заведение на хотела или външна механа излизат около стотина лева. Ако решат, празнуващите могат да си купят и само куверт за механа, като цените започват от 25 лева и стигат до около 45 лева на човек.

Подобни са офертите и за празнуване в механи на 7-ми декември, денят преди същинския празник. Само две нощувки със закуски пък могат да се купят от студентите за пакет под 50 лева. Голяма част от туроператорите, които бяха специализирали в провеждане на Студентския празник, обаче въобще не предлагат оферти за тази година.

Подобни са цените и на офертите в другите ни два по-големи зимни курорта – Пампорово и Боровец. И там обаче, за разлика от годините преди пандемията, офертите са значително по-малко, показва проверка в сайтовете, които предлагат оферти за празника. В историята, поне засега, остават и шумните общи купони и фестивали в курортите с плеяда от родни поп, рап и поп-фолк изпълнители.

За този 8 декември не са налични и популярните оферти за “ол инклузив” парти за 8 декември, при което студентите получаваха срещу определена сума цветни гривнички, които им даваха достъп до веселба и питиета в няколко заведения, така че да могат да хапнат в механа, а после да продължат купона до ранни зори в дискотека или нощен бар.

В тазгодишните, макар и ограничени предложения обаче, е помислено е и по-заможните студенти, които искат да съчетаят празника не само със забавление с връстници и колеги, а и със спа глезотии. В тези случаи цените на пакетите са поне два пъти по-скъпи и започват от около 200 лева на човек за два дни.

Изборът е ограничен от наложените мерки и изискването за зелени сертификати за отсядащите в хотели и посещаващи заведения. От друга страна още много хотели, ресторанти и нощни клубове не са решили дали въобще ще отворят през тази зима в ски курортите ни заради повишените в пъти разходи в сравнение с предходни години, рекордните цени на тока и недостатъчно голямото търсене на празнични и ски пакети, обясниха представители на туристическия сектор.

Гръцки студенти пълнят Банско за 8-ми декември

Гръцки и български студенти основно ще напълнят хотелите в Банско за 8-ми декември. В Гърция режимът около коронавируса е по-стриктен и затова гръцките младежи избрали България, защото знаели, че тук е по-свободен режима, коментират в Банско.

Гърците са резервирали предимно хотели с четири звезди, ще почиват поне четири дни и ще платят пакети от 150 до 350 евро.

Нашите студенти пък са на големи групи и са си избрали различни места за нощувки в курорта. Повечето са на двудневни пакети или тридневни, които варират на цени до 300 лева. Ако времето е достатъчно студено, концесионерът се надява да пусне и една писта за каране на ски. В Банско очакват над 5 хиляди студенти.

В Благоевград всички кръчми и механи са направили оферти с надеждата да привлекат студенти, тъй като празника се пада в средата на седмицата. Цените на веселбите са между 45 до 80 лева. Покрай пандемията, ресторантите в провинцията са доста закъсали и се надяват да направят оборот покрай декемврийските празници.

Търсят вили в Еленския Балкан и Арбанаси

Хотелите във Великотърновска област ще посрещат празнуващи за 8-ми декември само срещу зелен сертификат. Заради пандемията и ограниченията, в хит се превръщат къщите за гости в Еленския Балкан и архитектурния резерват Арбанаси. По-големи компании наема малки семейни хотелчета, които да работят в празничните дни само за тях.

Освен възпитаниците на Великотърновския университет, по традиция всяка година студенти от различни краища на България се събират, за да отбележат празника си в Старопрестолния град и околностите му.

Тази година обаче, прочутите механи и заведения във Велико Търново, Арбанаси и Елена ще работят с ограничен капацитет. Хотелите предлагат пакетна цена от две нощувки със закуска от 100-120 лева.

Наемането на къща за гости или бутиков хотел излиза на същата стойност за всеки от гостите. В повечето туристически обекти има и допълнителни екстри от спа-процедури и за ползването им се доплаща средно по 15-20 лева на ден.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене