Антология на неврокопските творци завладява книжния пазар

Излезе от печат Антология на неврокопските творци в два тома и под заглавие „Камбаните бият за празник“. Автор на този къртовски и творчески труд е писателят Асен Стругов. Разликата между тази антология и всички останали познати на читателите до сега, е в различната структура – освен публикуване на стиховете, в има и рецензия и анализ на всичките творби. „В неврокопско се раждат много творци, много поети, словото тържествува“, с тези думи и с възторг г-н Стругов обяснява откъде е идеята за заглавие на антологията.

Асен  Стругов

„Кампаните бият за празник“ е посветена на 75-годишнината на литературен клуб „Людмил Стоянов“ в Гоце Делчев. В двата тома са представени биографии, рецензии и творби на общо 68 автори на поезия, проза и музика. Всички те са родствено свързани с Неврокопски край. В клуб участват през годините изявени поети, музиканти, художници и общественици и младото поколение и потомците трябва да знаят кои са те и от къде тръгва техния път на духовността, смята авторът на антологията.

Изданието вижда бял свят с финансовата помоща на община Гоце Делчев, поради което кметът Владимир Москов е упоменат в нея като „истински покровител на изкуството, меценат на неврокопската духовоност и култура“.

Разтваряки кориците на антологията „Камбаните бият за празник“ читателят ще открие най-ценната информация в стил кой кой е в океана на словестно изкуство в Неврокопско. Тук са събрани на едно място ветерани в печатното слово, както и съвсем млади и модерни писатели. Богатото разнообразие от стил и тематика надхвърля георгафсикте предели на неврокопския края тъй щото антологията се явява истинско съкровище за всяка библиотека. Изданието осигурява една задушевна атмосфера и идилична среща с разностилни автори като Веселин Стаменов, Иван Мишев, Калинка Гайтаничева, Лючезар Селяшки, Елена Биларева, Спаса Фурнаджиева, Георги Жерев, Костадин Киримов, Атанас Панчалиев, Илиана Фончева, Димитър Нанчев, Николай Маринов и други.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене