Започва кампания „Седмица на сираците“ при мюсюлманите

Мюсюлманското изповедание в Република България започва националната кампания за подпомагане на деца без родители „Седмица на сираците“.Благодарение на общите усилия и съпричастността за девета поредна година ще бъдат подпомогнатата една от най-уязвимите групи в обществото.

По традиция благотворителната инициатива се провежда през последната седмица на месец ноември. През 2021 г. това са дните между 22 и 28 ноември.
„Седмицата на сираците“ включва редица прояви в подкрепа на каузата. С организирането на благотворителни базари, културни програми, срещи с частни дарители, хутбета и информационни беседи Районните мюфтийства насочват вниманието към грижата за децата, лишени от родителска грижа.

Резултатите от кампанията говорят най-добре за нейния успех- с всяка следваща година нараства сумата на даренията и броят на децата, на които е оказана помощ. Така например през 2020-та година са постъпили 418 854 лв. , с които са подпомогнати 383 деца.

С набраните средства всяко подпомогнато дете получава от Мюсюлманското изповедание месечна помощ в размер на 60 лв. или общо 720 лв. на година.

Дарения се приемат в касите по Районните мюфтийства в страната и по банков път по сметката на

Мюсюлманското изповедание:
IBAN BG72DEMI92401000198757
BIC DEMIBGSF, /като посочите целта на дарението/

Събраните средства се използват изцяло в полза на децата-сираци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене