Разностранните интереси на единадесетокласничката Катрин Петкова от Гоце Делчев

Между чуждите езици, журналистиката, психологията и правото

Единственият класиран участник от област Благоевград в Националния кръг на състезание за речеви и комуникативни умения на английски език, проведен неотдавна,  беше Катрин Петкова от НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев. Силната конкуренция не попречи на единадесетокласничката от специалност „Икономическа информатика“ да се справи блестящо и да представи достойно себе си, училището и цялата област.

Английски език Катрин учи от малка и вече свободно чете литература и гледа филми на него. Полага усилия да усвои и други езици – немски и френски.

Макар че се занимава с икономически дисциплини, девойката има страст и към журналистиката. Да бъде репортер на училищния вестник, е удоволствие и забавление за нея.

„Катрин е от най-активните репортери на клуб „Журналист“. Създава своите  материали с голям ентусиазъм, със старателна предварителна подготовка и с журналистически нюх. Неслучайно спечели втора награда на Националния журналистически ученически конкурс „Григор Попов“. Тя и беше присъдена за видеоинтервю с бившия министър на образованието Красимир Вълчев, казва ръководителката на Клуба и преподавател по БЕЛ в гимназията Елена Търтова.

Интерес предизвикаха и интервютата, които Катрин взе заедно с Мими Гудева – друг изявен член на Клуба, от председателя на Съюза на българските учители Янка Такева и от главния експерт в Дирекция „Приобщаващо образование“ в МОН Зейнеп Ходжа.

Освен с чужди езици, младата журналистка се занимава и с психология. И все пак, какъв ще бъде изборът, който трябва да направи само след една година? Мечтата и е да бъде адвокат!

Едно е ясно – която и сфера на изява да избере, Катрин Петкова ще се чувства в свои води, а  интелектуалният потенциал, натрупан досега, винаги ще и помага.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене