ЛРС „Сокол“, гр. Гоце Делчев откри риболовния сезон с традиционно състезание на р. Места

Oтново бе спазен утвърденият обичай и то се проведе, както и в предишни години при въжения мост до село Блатска

Taм дойдоха майстори на риболова от различни възрасти, които показаха своите умения в продължение на 4 часа. В присъствието на председателя на местните ловци и риболовци Валери Сарандев те се впуснаха в люта битка за първото място в отделните възрастови групи, изпробвайки различни видове стръв. От своя страна журито пък внимателно следеше за събитията около реката, а след това измерваше и регистрираше реализирания улов. Особен колорит  на събитието придадоха многобройните деца, които показаха уменията си в улова на риба. При тях първенец стана най-малкият ивана белемезоваучастник – Ивана Белемезова 7-годишното момиче показа, че не възрастта и пола определят качествата и се класира първа при децатарибари 3 с уловените от нея, а след нея се класираха Димитър Милчев и Георги Каръмов.

При по-големите във възрастова група – юноши първото спечели Георги Глушков, втори остана Божидар Галев, на трета позиция остана Костадин Карпузов.

При най-големитеИсмаил Сойка в категория мъже с „шампионски медал“ се окичи Исмаил Сойка от Блатска, който прегази конкуренцията и заслужено бе обявен за рибар номер рибари 8едно на тазгодишния първрибари 2и ден от риболовния сезон. Доста усилия хвърлиха и останалите участници, сред които в челната тройка се наредиха Димитър Милчев и Георги Каръмов. Двамата се оказаха най-близо до шампиона, който е син на един от най-известните риболовци по поречието на Места Неджми Сойка, уловил най-голямата риба.

От своя страна всички челници получиха специални награди – маркови въдици, живарници
и други принадлежности, осигурени от „Феникс Ресурс“ с управител Васил Мингов, „Рибарскирибари 4 тайни“ на Атанас Витанов и „Рибарски мечти“ на Слави Топалов. Всички призове бяха връчени на специален тържествен обяд в присъствието на всички участници.
DSCN8920

 

Сега другата голяма проява на ЛРС „Сокол“ се очаква да бъде традиционния събор на ловците и роболовците, който се провежда всяка година през първата полрибари 5овина на август на „Попови ливади“ над Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене