По предприемчивите директори веднага се активираха да правят ремонти и покупки със свободните дъържавни пари. Колко съвестно са вложени, това е друга тема.

Право куме! Държавата се опита да посегне на препълнените хазни на училищата!

Идеята държавните и общинските училища да плащат тестовете на големите ученици отпада, за голямо щастие на всички ръководства. Към момента обаче не може да се каже конкретна дата, на която големите ученици ще се върнат в клас. Всичко зависи от това кога ще бъдат доставени безплатните тестове. 

Това което остана скрито от публиката, беше реалната причина държавата буквално да посегне на бюджета на училищата. Топ Преса ще ви я каже днес. Щото Топ Преса е единственана медия не само известител а и изяснител. Касите на училищата са препълнени с пари! Това е истината! Цялата 2020 година, а и голяма част от 2021 година учебните заведения бяха буквално затворени заради онлайн обучението. Бюджетите към директорите на училищата обаче не спряха. Това на практика генерира приходи без много разходи – защото когато ги няма учениците в училище голяма част от делегираните разходи отпадат. Парите остават.

По предприемчивите директори веднага се активираха да правят ремонти и „уж спешни“ покупки със свободните дъържавни пари. Колко съвестно са вложени, това е друга тема. В министерствто виждат това – апепитният финансов излишък. И решиха да посегнат на него! Как? С натиск училищата да плащат за тестовете на големите ученици. Всички знаем, че фирмите които ще доставят тестовете са „наши“ така че…. Всичко се нарежда добре! Подцениха обаче синдикатите и здравият отпор на директорите.

Това е!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене