Корнелия Нинова: На лъжците ще отговарям само с факти. Архивите казват истината

Нинова припомни нейни изказвания в подкрепя на Радев след щурма на президенството и след публикуване на негови СРС-та

“От два дни имам усещането, че Борисов управлява държавата. По негово време беше абсолютно същото: Ако мълчиш и си послушен, си добре. Ако обаче кажеш и една дума, която не харесва на  управляващия господар, започва тричането.

След оставката ми и изложените мотиви, разни хора не се свенят публично да лъжат. Новата опорка е, че съм се договорила с Гешев и че когато прокуратурата нахлула в президенството съм се скрила.

Но архивите говорят и казват истината. За любопитните, и свободни хора ги припомням: от площада и от парламентарната трибуна. На зависимите и лъжците ще отговарям само с фактите:

Нинова: Всички заедно сме пред президентството

Срещу президента Радев се води война от първия ден от неговото избиране.

Днешният акт е безпрецедентно действие за президентската институция и държавата ни изобщо. От БСП не премаме тази показност и зрелищност, с които се нахлува в президентската институция.

Затова сме тук, пред президенството, с цялата парламентарна група и  младежите от партията, за да заявим категорично: Вярваме в почтеността на Румен Радев, вярваме в неговото достойнство, искаме да се спазват Конституцията и върховенството на закона. Да си пазим институциите като темелите на българската държава.”

Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене