Правителство на надеждата

България се събужда след 10-годишен кошмарен политически сън – авторитарна и еднолична власт на Бойко Борисов, „стабилизирала” ни на европейското дъно, и порочен управленски стил на натиск, страх и слухтене. Тежки неравенства, бедност и милиарди, профукани от прозореца на Джипката. Помпозно рязане на ленти, последвано от повсеместни срутища. Невиждани здравна, социална и демографска катастрофа. Повсеместна корупция и Калинки от ГЕРБ, купен и манипулиран вот. Загуба на вяра във властта и чувството за справедливост у хората и мания за безнаказаност сред елитите. Това е печалният резултат от три мандата на ГЕРБ и Борисов.

От вчера България има ново правителство, което си поставя нови и отговорни задачи – да проведе за пръв път от години прозрачни и честни избори, да разкрие безкомпромисно истината за състоянието на държавата и хазната, да върне държавността, морала и нормалността в институциите, да пресече организираната престъпност по цялата властова верига – от кмета на малкото населено място до министър-председателя, от районния полицейски началник до министъра на вътрешните работи.

Президентът Радев, който от години казва истините за състоянието на държавата, подбра състав на служебния кабинет, в който персоналният състав на министрите е първа стъпка, че това ще се случи!

Премиерът – достоен офицер, истински генерал, мъж на дълга. Министрите – доказани експерти с потенциал и с високо образование, вкл. в най-престижни световни университети (от руското МГИМО до американския Харвард), хора с управленски опит, с морал и авторитет, владеещи свободно световните езици, с личен авторитет сред чуждестранните партньори. И леви, и десни по възгледи, но преди всичко – отдадени на държавността!

Важно е този принцип – професионализъм и морал, да бъде приложен и в по-ниските нива на управление, особено сред областните управители и шефовете на регионални управления на МВР, защото там е разковничето за честен вот на 11 юли. Честните избори са основата за едно по-добро бъдеще – свободно, социално, достойно, с външна политика, насочена приоритетно към защитата на националния интерес – в страната и зад граница!

Убедена съм, че това ще бъде кабинет на честта и достойнството!

 

 

Проф. Светлана Шаренкова

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене