ДПС без конкурент в Белица и Якоруда и в двата вота

Без изненади премина вотът в община Белица, която отбеляза и най-високата активност в изборния ден.

Там очаквано ДПС разгроми останалите партии, като вотът си за нея са дали 3532-ма души. Фаворитът за областта ГЕРБ е привлякла в община Белица едва 340 гласа, а БСП – 149 гласа.

На фона на гласовете на ДПС новата формация „Продължаваме промяната” спечели едва 100 гласа. Спрямо резултатите в съседните общини Разлог и Банско гласовете й в Белица са нищожни, но предвид резултатите на ГЕРБ и БСП новата формация е спечелила солиден резултат.

Безспорен фаворит в малката планинска община е и кандидатът за президент на ДПС Мустафа Карадайъ, за когото са гласували 3440 души. Разликата от парламентарния вот е 92 гласа. Втората и третата позиция са за двамата кандидати, които отиват на балотаж. И в община Белица Румен Радев води пред проф. Анастас Герджиков с разлика от 258 гласа. За президентът Радев са гласували 495 души, а за проф. Герджиков – 237.

Категоричната победа на ДПС за община Белица не е изненада. Не е малка и подкрепата, която партията е получила и в община Разлог. Там за ДПС са гласували около 300 души.

В Якоруда картината е малко по-шарена. Там ДПС също е със солидна преднина и е получила около 2200 гласа. Втора сила е ГЕРБ с над 360 гласа, а „Продължаваме промяната” изпреварва ИТН. За новата формация са гласували около 180 души, а за ИТН – около 100. Цифрите не са точни, тъй като липсват данни от една секция, но те няма да повлияят на подредбата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене