Зуека от чужбина: Разликата е, че тук сме спокойни

Актьорът Васил Василев-Зуека сподели как се чувства, след като преди няколко месеца напусна България заедно със семейството си с единственото обяснение: „Решихме да сменим държавата с друга, в която законите се спазват“.

„Изобщо не съжалявам за решението си, щастлив съм! След почти 5 месеца в чужбина мога да кажа: по-спокоен съм, като това личи и от външния ми вид – напълнях с 5 кг. Малкият ходи на училище и е много щастлив. Ако бяхме в България, нямаше да го пуснем за трета поредна година на училище. Спокойни сме, това е разликата. Аз не съм избягал от България, просто сменихме мястото на живеене. Единственото, което трябва да се промени, е да започнем да спазваме законите“, сподели актьорът. Той допълни, че надежда за промяна в България има.

„Самите ние гласувахме. Ако нещо не ни е харесало, можем да го променим. Ние сме избиратели и след това можем да изискваме. С избора днес нещата не приключват, а тепърва започват. Ние трябва да държим сметка на тези, които сме избрали“, заключи Васил Василев-Зуека.

Той пътува за Лондон, където заедно с Влади Априлов представят спектакъла „Ние, българите“.

„Вероятно 100% от посетителите очакват през цялото време да се кикотят, но излизат от спектакъла разревани. Чрез сатирата говорим за важните неща, които се случват в България. Задаваме въпроси като „Защо останахме без добро образование?“, „Защо не възпитаваме добре децата си?“, „Защо не правим правилните избори?“, поясни Зуека.

На финала на разговора той признава, че винаги се е гордял, че е българин. „56 години съм живял в България. Където и да отида, аз ще си остана българин“, обобщи Зуека.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене